4x de mooiste fotoplekken in Edmonton en Jasper

Tijdens een vakantie is natuurlijk een foto voor op Facebook of Instagram niet te missen. Het liefst wil je een zo mooi mogelijke foto met een prachtige achtergrond. In Edmonton en Jasper zijn ook genoeg fotoplekken waar je schitterende plaatjes kan schieten. Wij hebben de beste fotoplekken op een rijtje gezet!

Walterdale Bridge

Als je een foto wilt hebben van de skyline van Edmonton, moet je naar de Walterdale Bridge gaan. Dit is een witte brug die over de North Saskatchewan River gaat. De combinatie van de witte sneeuw en de witte brug met de hoge gebouwen op de achtergrond maakt het plaatje compleet.

Walterdale Bridge met de skyline van Edmonton op de achtergrond

Het noorderlicht

Het noorderlicht is een fenomeen waar je op moet hopen om het te kunnen zien. De kans om het noorderlicht te spotten is het grootst als het donker is buiten en de lucht helder is. Er zijn twee Dark Sky Preserves te vinden in de buurt van Edmonton en Jasper: in Jasper National Park en Elk Island National Park. Een Dark Sky Preserve is een plek waar bijna geen licht te zien is, waardoor de lucht het meest helder is. Dit zorgt ervoor dat het noorderlicht op haar mooist is. Zoek een mooi plekje op in de natuur en schiet je plaatje van dit schitterende fenomeen.

Het noorderlicht

Helikoptervlucht

Het mooiste uitzicht heb je natuurlijk vanaf een hoge plek. Daarom is het een echte aanrader om in Edmonton een helikoptervlucht te maken. Hiermee ontdek je de stad vanuit een totaal anders perspectief. Met een vlucht heb je een overzicht over de skyline en de omliggende omgeving. Naast een mooie foto vanuit deze hoogte, is het ook leuk om een kort filmpje te maken van je helikoptervlucht. Die kunnen natuurlijk ook gepost worden op je social media!

Uitzicht over Edmonton en de omgeving vanuit een helikopter

Bubble Lake

Vlakbij Jasper National Park is Abraham Lake te vinden. In de winter krijgt dit meer de bijnaam ‘Bubble Lake’ en zodra je aangekomen bent bij het meer wordt je al meteen duidelijk waarom. De rottende planten op de bodem van het meer stoten methaangas uit die luchtbellen veroorzaken. Als het meer bevriest, blijven deze bellen vast zitten in het ijs. Naar deze plek moet je zeker je camera mee naartoe nemen om dit bijzondere natuurverschijnsel vast te leggen. Het is een bevroren meer, dus je kan zelfs iemand een foto laten maken terwijl je op het ijs ligt.

Bubble Lake / Abraham Lake

Wil je meer weten over Edmonton en Jasper? Op onze website is meer informatie te vinden! Houd ook het actuele reisadvies voor Canada van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten.


Deel dit bericht

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • De mooiste toekomstige reismogelijkheden van de beste reisorganisaties voor een wintersport naar Canada
  • Retourvlucht, hotelovernachtingen, skipas en lokaal vervoer altijd inbegrepen!
  • Comfortabel vliegen met KLM van Amsterdam naar Edmonton International Airport
  • Unieke poedersneeuw ervaring in Jasper National Park in Alberta
  • Alleen via SneeuwzekerDeals.nl: gratis eigen ski’s of snowboard mee!

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik wil graag op de hoogte te blijven van alle aanbiedingen en schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Coronavirus (COVID-19)

Het Corona-virus en de impact die dat heeft op jouw vakantie.

Lees meer