Naar de sneeuw bij Jasper National Park: Marmot Basin

Altijd al eens op wintersport willen gaan naar het prachtige Canada? Doe dan alvast inspiratie op voor jouw skivakantie in de Canadese Rocky Mountains! Vandaag vertellen wij je alles over wat je moet weten over het skigebied van Jasper National Park: Marmot Basin. Lees in dit artikel alvast alle handige tips die je nodig hebt voor jouw vakantie!

Poedersneeuw
In de Canadese Rocky Mountains is het gebruikelijk dat er ieder jaar meters poedersneeuw uit de lucht valt. Door het subarctische klimaat dat grenst aan een droog landklimaat zijn het de perfecte condities voor een wintersport. Poedersneeuw is de beste sneeuw die je kan hebben, je raast er namelijk moeiteloos doorheen!

Beginner of ervaren
Marmot Basin is het paradijs voor skiënde adrenalinejunkies. Behalve dat je er een terreinpark vindt waar je jouw trucs kunt oefenen, geldt er in dit skigebied dat je binnen de aangegeven grenzen onbeperkt mag genieten van de berg en zijn sneeuw. Dit betekent dat je over de piste naar beneden kan, maar ook off-piste door de bomen heen. Marmot Basin is de winterse speeltuin van iedere ervaren skiën of snowboarder! Heb je nog nooit geskied of ben je nog in de lerende fase? Ook dan kan je bij Marmot Basin terecht! De skischool biedt namelijk skilessen aan voor verschillende niveaus en leeftijden. Leren skiën in de poedersneeuw van Canada is een feestje! Houd er wel rekening mee dat de kans op een Nederlandstalige skileraar klein is, maar met een beetje basis kennis van de Engelse taal kom je ook een heel eind. Bovendien zijn de Canadezen ontzettend vriendelijk en zijn ze trots op Marmot Basin, waardoor je al snel een onvergetelijke ervaring zal hebben.

De leukste feitjes
Het skigebied heeft met 1698 meter het hoogst gelegen dalstation in Canada. Met ieder jaar zo’n 500 centimeter aan sneeuw glijd je gemakkelijk naar beneden over de langste afdaling van het skigebied (5,6 kilometer!). Met een keuze uit 91 pistes is geen enkele afdaling hetzelfde!
Skiën bij Marmot Basin

Rust en ruimte
Geeft de rust en ruimte jou ook zo’n ontspannend gevoel tijdens jouw wintersport? Marmot Basin staat bekend als een skigebied waar je dit kan goed kan combineren met de overweldigende natuur van Jasper National Park. Misschien kom je tijdens jouw ritje naar beneden wel een dier tegen! Je kan hier gemakkelijk off-piste, waar je hoogstwaarschijnlijk de eerste zal zijn die sporen in de sneeuw achterlaat. Nog een voordeel: het gebied heeft 7 skiliften en er staat eigenlijk nooit een lange wachtrij. Zo kan je na je afdaling weer snel de berg op om nog meer kilometers te skiën!
Wildlife in Jasper National Park

Faciliteiten
Wanneer je even wilt opladen kun je heerlijk zitten bij één van de drie horecafaciliteiten, één daarvan ligt aan de voet, en twee liggen halverwege de berg. Hier kan je terecht voor een hapje of een drankje, of om gewoon uit te rusten van jouw intensieve dag. Mocht er tussendoor nog wat sneuvelen van jouw ski gear, dan zit er aan de voet van het gebied een winkeltje met alle belangrijke benodigdheden! Ook erg handig als je iets vergeten bent mee te nemen.

Wil je alvast meer weten over het skigebied? Lees dan hier meer over Marmot Basin. Laat je nu inspireren voor toekomstige reismogelijkheden, kijk eens naar een voorbeeldreis op SneeuwZekerDeals.nl! Houd ook goed het reisadvies Canada van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten!


Deel dit bericht

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik wil graag op de hoogte te blijven van alle aanbiedingen en schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.