Kunst & Cultuur

In Edmonton kun je ook op het gebied van kunst & cultuur een hoop beleven. Zo kun je leren over de geschiedenis in het Royal Alberta Museum, kunst bewonderen in de Art Gallery of Alberta, een rondleiding krijgen door het parlementsgebouw en leren over de wetenschap in TELUS World Of Science.

COVID-19
Sommige evenementen die op deze website worden vermeld kunnen dit jaar worden uitgesteld, en veel bedrijven bieden mogelijk aangepaste services aan. Controleer daarom de afzonderlijke websites voor de laatste details. Bekijk deze website voor bezoekersinformatie met betrekking tot COVID-19. 

 

Royal Alberta Museum

Het Royal Alberta Museum vertelt al jaren lang het verhaal van de cultuur en het landschap van de provincie Alberta. Het museum ligt in het hart van het ‘Arts-district’ en neemt je mee op ontdekkingsreis door de provincie. Leer meer over de eerste bewoners van het gebied en de ontwikkeling die de Alberta door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Houd de website van het museum in de gaten voor tijdelijke tentoonstellingen en actuele updates.

Art Gallery of Alberta

De Art Gallery of Alberta is een kunstgallerie die mensen, kunst en innovatieve ideeën aan elkaar koppelt. Er hangt vooral moderne en historische kunst uit de staat Alberta in de galerie. Het museum heeft al meer dan 6,000 kunstobjecten in haar bezit. Niet zo gek, als je bedenkt dat de Art Gallery of Alberta al bestaat sinds 1924. Elke dag zijn er speciale “On The Spot!” tours waarbij je een groepsgesprek over de kunstwerken aan kan gaan met een medewerker va het museum. Entree voor het museum kost $14/ €12.

Rondleiding door “The Ledge”

“The Ledge” is een bijnaam voor het parlementsgebouw (Legislature) van Alberta. Het gebouw is een prachtige verzameling van marmeren pilaren, sierlijk gesneden hout en Beaux-Arts architectuur. Dagelijks kun je tijdens een rondleiding door “The Ledge” zien hoe het er aan toe gaat in de politiek van Alberta. De entree en rondleidingen zijn gratis.

TELUS World of Science

Stap in een groot laboratorium en sta oog in oog met kleine zeedieren, leer hoe je een robot kunt programmeren en ontdek het universum bij TELUS World of Science Edmonton. Er zijn vijf leuke en spannende permanente exposities gaande, die geschikt zijn voor de hele familie. Neem bijvoorbeeld plaats in het nieuwe Zeidler Dome theater, waar je prachtige films over het universum kunt bekijken en je, voor even, helemaal astronaut kunt voelen. 

Vlieg met KLM van Amsterdam naar Edmonton, Canada

Waarom kiezen voor Sneeuwzeker Deals?

  • Complete en voordelige reizen voor een wintersport naar de Rocky Mountains
  • Alle deals zijn inclusief KLM-vlucht, accommodatie, skipas en lokaal vervoer
  • Alleen via Sneeuwzeker Deals: gratis eigen ski’s of snowboard mee!
  • Unieke powder snow experience in Jasper National Park
  • City & Ski: stedentrip Edmonton gecombineerd met skiën in de Rockies

Nieuwsbriefaanbiedingen

Ik wil graag op de hoogte te blijven van alle aanbiedingen en schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Sneeuwzeker Deals. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Veilig wintersporten in Canada

Volg deze eenvoudige stappen en geniet van poedersneeuw!

Lees meer